​Æresmedlemmer

Inge Hansen
Inge Hansen har været udsendt som sygeplejerske på flere af DAC's missioner og var en af de første, der rejste ind i Afghanistan i 1986 for at sætte fokus på den ulykke der overgik det afghanske folk under den brutale besættelse. Inge Hansen var med til at hjælpe civilbefolkningen i landområderne med hårdt tiltrængt medicinsk assistance og udviste stort personligt mod og engagement. Inge Hansen var den første der blev udnævnt til æresmedlem af DAC.

Jørgen Abrahamsen
Jørgen Abrahamsen har som Danmarks chargé d’affaires i Islamabad, Pakistan, i årene 1987-1993 ydet Den Danske Afghanistan Komité (DAC) en uvurderlig støtte i forhold til de lokale myndigheder. Det var i denne periode, at DAC igangsatte og udførte sit hjælpearbejde til fordel for afghanske flygtninge i Pakistan, og Jørgen Abrahamsens hjælp og gode kontakter i landet betød, at forsyninger bedre kunne komme frem og at forhindringer blev ryddet af vejen til gavn for de mange nødstedte afghanere.

Viggo Fischer
Viggo Fischer har været Den Danske Afghanistan Komités formand gennem 26 år, fra 1987 til 2013. I alle disse år har Viggo Fischer ydet en enorm arbejdsmæssig indsats for DACs sundhedsprojekt i Afghanistan - fra kontoret i København, gennem foredrag og artikler til sine mange møder med de mere end 300 afghanske medarbejdere i Herat. Her har Viggo Fischer vundet stor respekt for sine rige forhandlingsevner på alle niveauer - i organisationen, med regeringsrepræsentanter i Kabul til shura-repræsentanter i lokalområderne. Viggo Fischers store interesse for og kærlighed til landet og dets befolkning resulterede i 2005 i udgivelsen af et meget fint værk om Afghanistans nyere historie.

Skriv til os

Uanset om du har spørgsmål eller vil støtte os er du altid velkommen til at kontakte os på telefon eller ved at udfylde kontaktformularen her:​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Firma

Den Danske Afghanistan Komité

CVR: 42659444

Postadresse

Ankermandsvej 7
2650 Hvidovre

Kontakt

Telefon: 28 11 00 12

E-mail: dac@afghan.dk

Bank: Jyske Bank 7418-1101143​

Følg os på

Facebook