Vand mod krig​

I 2009 gennemførte DAC i samarbejde med dagbladet Politiken indsamlingen 'Vand mod krig'.

I løbet af kampagnen blev der indsamlet lidt under 1 mio. kr. og etableret i alt 30 brønde med hånd-  eller elpumper samt en enkelt solenergibrønd. I hver landsby blev en  indbygger uddannet til at vedligeholde den nye brønd.

Brøndene blev etableret i landdistrikterne Gozarah og Pashtoon Zarghoon i Herat provinsen - i landsbyer uden adgang til rent drikkevand.

Læs Politikens leder om kampagnen her og opfølgende artikler skrevet af journalist Anders Jerichow her og af journalist Keld Broksøe her.​Derfor er rent drikkevand vigtigt:

Afghanistan er ét af de lande i verden med den højeste børnedødelighed, hvilket bl.a. skyldes diarré og tuberkulose. Disse sygdomme skyldes ofte, at den fattige landbefolkning ikke har direkte adgang til rent drikkevand og ofte er nødt til at vandre i timevis for at få fat i de kostbare dråber.

Ofte har et vandhul i en landsby alt for mange funktioner - udover at fungere som drikkevandsforsyning vasker befolkningen tøj og bader, mens dyrene drikker af vandet. Resultatet er elendige hygiejneforhold, der giver infektionssygdomme gode muligheder for at opstå og spredes. 

Rent drikkevand er et helt centralt element for at forbedre afghanernes sundhed. Rent drikkevand er fundamentalt for udviklingen i Afghanistan.
Det afghanske ministerium for udvikling af landdistrikter har udtrykt, at de er yderst tilfredse med kvaliteten af vandprojektet, hvilket er et positivt udgangspunkt for vandkomitéens arbejde med at skaffe adgang til rent drikkevand for endnu flere afghanere. Et godt samarbejde med myndighederne er af central betydning, hvis man vil skabe en bæredygtig og langtidsholdbar udvikling.


Skriv til os

Uanset om du har spørgsmål eller vil støtte os er du altid velkommen til at kontakte os på telefon eller ved at udfylde kontaktformularen her:​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Firma

Den Danske Afghanistan Komité

CVR: 42659444

Postadresse

Ankermandsvej 7
2650 Hvidovre

Kontakt

Telefon: 28 11 00 12

E-mail: dac@afghan.dk

Bank: Jyske Bank 7418-1101143​

Følg os på

Facebook