​Nødhjælp

DAC deltog regelmæssigt i Udenrigsministeriets Humanitære Kontaktgruppes konsultationer vedrørende nødhjælp, og vi har ydet nødhjælp, når der opstod et behov i den vestlige del af landet.

​2010:

I maj 2010 skete der et alvorligt mudderskred i Obeh-distriktet som havde store menneskelige og materielle omkostninger til følge. DAC havde tilfældigvis to kortidskonsulenter, sygeplejerskerne Elisabeth Petterson og Elin Petersen, på vores klinik i Obeh da katastrofen indtraf. De to ydede sammen med vores afghanske medarbejdere en enestående og hurtig hjælpeindsats.

​2008

Afghanistan var i januar 2008 igen plaget af en streng vinter, ifølge medierne den koldeste i 30 år. DAC brugte nogle af foreningens egne midler på donationer af ris samt sendte sine mobile sundhedshold ud for at hjælpe den store gruppe afghanere, som lever i de svært fremkommelige bjergegne i de distrikter, som DAC er aktiv i.​

​2005

På grund af en usædvanlig streng vinter appellerede de afghanske myndigheder til NGO`erne om hjælp. DAC anvendte nogle af foreningens egne midler til nødhjælp, så vi kunne forsyne fattige familier i landområderne i Herat provinsen med brændsel og medicin.

​2001-2003

Tørkeflygtningene fra 2000-2002 begyndte efterhånden at vende hjem til deres landsbyer men til meget usikre kår. Vi fik en nødhjælpsbevilling fra Danida, så vi kunne hjælpe disse sårbare familier med mad, medicin, tæpper og telte.

​2000-2002:

En langvarig tørkeperiode fik desperate bønder til at søge ind mod de større byer overalt i Afghanistan. Nær Herat blev der oprettet flere teltlejre til flygtningene. Ved hjælp af nødhjælpsmidler fra Danida oprettede DAC en sundhedsklinik i flygtningelejren Rawza Bagh. Sammen med den danske NGO, DACAAR (Danish Committee for Aid to Afghan Refugees), opførte vi over 200 huse til de svageste flygtninge.

Skriv til os

Uanset om du har spørgsmål eller vil støtte os er du altid velkommen til at kontakte os på telefon eller ved at udfylde kontaktformularen her:​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Firma

Den Danske Afghanistan Komité

CVR: 42659444

Postadresse

Ankermandsvej 7
2650 Hvidovre

Kontakt

Telefon: 28 11 00 12

E-mail: dac@afghan.dk

Bank: Jyske Bank 7418-1101143​

Følg os på

Facebook