Bestyrelse

Ole Frank Nielsen​

Bestyrelsesformand

Ole er uddannet læge med speciale i International Public Health. Som selvstændig konsulent inden for dette felt eller ansat i WHO eller Danida har Ole arbejdet over hele verden, herunder i Afghanistan, som han besøgte første gang i 1970'erne.

Han har særlig ekspertise inden for primær sundhed, opbygning og drift af sundhedssystemer samt projekt- og programudvikling, - ledelse og evaluering.​

Elin Petersen

Næstformand

Elin er uddannet sygeplejerske og har arbejdet som sådan over hele verden, herunder i Afghanistan, hvor hun har været udstationeret for DAC flere gange. Elin har særlig ekspertise inden for nedbringelse af mødre- og børnedødelighed samt sundhed og sundhedspleje for gravide, fødende og barselskvinder samt børn under 5 år.​

​Claus Christensen

Kasserer

Claus er uddannet civilingeniør og arbejder som rådgivende ingeniør. Han har arbejdet som ingeniør i Afghanistan og har derudover været udstationeret for DAC i en kort periode i 2005.

Han har særlig ekspertise inden for fremstilling og validering af insulin-penne.

Andrea Rømer Lauritzen

Andrea er gymnasielærer, uddannet cand.mag. i fransk og  studerer farsi. Andrea har særlig ekspertise inden for afghansk historie, politiske forhold, kultur og religion. Hun har boet i Afghanistan i en længere periode og bl.a. gået i skole der, ligesom hun som medlem af DACs bestyrelse har besøgt landet flere gange.

Andrea har skrevet artikler og holdt mange foredrag på gymnasier og i diverse foreninger om Afghanistan og DAC.

lene

​​Lene Ingvartsen​​

Lene er uddannet cand.mag. i litteraturvidenskab og har over 15 års erfaring inden for internationalt udviklingsarbejde i Afghanistan, Mellemøsten og Nordafrika. Lene har særlig ekspertise inden for kvinders rettigheder, køn og ligestiling samt organisationsdvikling og økonomistyring. Hun har besøgt Afghanistan flere gange.​

Helga Schwedler

Helga er uddannet sygeplejerske, har arbejdet som operationssygeplejerske, har specialeuddannelse i anæstesi og er uddannet leder.

Afghanistan er blevet en hjertesag efter at have været udsendt af DAC i Herat i 1994 – 1995 som oversygeplejerske på anæstesiologisk afdeling på General Hospital.

Kvinders rettigheder og børnenes tarv har hendes særlige bevågenhed, efter at have oplevet at kvinder og piger i Afghanistan bliver behandlet sidst og dårligst. For at øge interessen for hjælpearbejdet har Helga holdt flere foredrag om Afghanistan og DAC.

​Toke Seierøe Barfod

​Toke er cand. med. fra 1996 og forsvarede i 2005 sin PhD-afhandling om hiv-smittedes adhærens overfor medicin. Er i dag speciallæge i infektionssygdomme og har de seneste 7 år været ansat som uddannelsesansvarlig overlæge ved medicinsk afdeling i Roskilde og som klinisk lektor ved Københavns Universitet. Udsendt kortere perioder for div organisationer inkl. Røde Kors og WHO til forskellige lande i Afrika, til Bangladesh og Ukraine i forskellige udviklings- og nødhjælpsprojekter, oftest relateret til hiv.

​Mariam Onib 

​Stedfortrædere i bestyrelsen:

Viggo Fischer

Marie Brasholdt

Nila Noori

Skriv til os

Uanset om du har spørgsmål eller vil støtte os er du altid velkommen til at kontakte os på telefon eller ved at udfylde kontaktformularen her:​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Firma

Den Danske Afghanistan Komité

CVR: 13788588​

Adresse

Ankermandsvej 7
2650 Hvidovre

Kontakt

Telefon: 81 73 67 27

E-mail: dac@afghan.dk

Følg os på

Facebook

Instagram

Youtube