Bestyrelse

​​Lene Ingvartsen

Bestyrelsesformand

Lene er uddannet cand.mag. i litteraturvidenskab og har over 15 års erfaring inden for internationalt udviklingsarbejde i Afghanistan, Mellemøsten og Nordafrika. Lene har særlig ekspertise inden for kvinders rettigheder, køn og ligestiling samt organisationsdvikling og økonomistyring. Hun har besøgt Afghanistan flere gange.

​Ole Frank Nielsen

Næstformand

Ole er uddannet læge med speciale i International Public Health. Som selvstændig konsulent inden for dette felt eller ansat i WHO eller Danida har Ole arbejdet over hele verden, herunder i Afghanistan, som han besøgte første gang i 1970'erne.

Han har særlig ekspertise inden for primær sundhed, opbygning og drift af sundhedssystemer samt projekt- og programudvikling, - ledelse og evaluering.

Elin Petersen

Kasserer

Elin er uddannet sygeplejerske og har arbejdet som sådan over hele verden, herunder i Afghanistan, hvor hun har været udstationeret for DAC flere gange. Elin har særlig ekspertise inden for nedbringelse af mødre- og børnedødelighed samt sundhed og sundhedspleje for gravide, fødende og barselskvinder samt børn under 5 år.

Andrea Rømer Lauritzen

Andrea er gymnasielærer, uddannet cand.mag. i fransk og  studerer farsi. Andrea har særlig ekspertise inden for afghansk historie, politiske forhold, kultur og religion. Hun har boet i Afghanistan i en længere periode og bl.a. gået i skole der, ligesom hun som medlem af DACs bestyrelse har besøgt landet flere gange.

Andrea har skrevet artikler og holdt mange foredrag på gymnasier og i diverse foreninger om Afghanistan og DAC.

​Jeannette Bach Knudsen

Jeannette er uddannet cand.mag. i Internationale Relationer og Udviklingsstudier og bsc.pol. med 10 års erfaring inden for internationalt udviklingsarbejde i Mellemøsten og Nordafrika og samt i Vestafrika, hvor hun har boet i en periode. Jeannette har særlig ekspertise inden for kvinders rettigheder, køn, ligestilling og sundhedsproblematikker i relation til disse områder, såsom vold mod kvinder og trafficking.

Karen Høgh

Stedfortræder

Karen er uddannet cand.scient.soc. med speciale i internationale udviklingsstudier. Hun var ansat som projektkoordinator for DAC 2011-2012.  Karen  har særlig ekspertise inden for kommunikation og pædagogik. Hun er forfatter og en aktiv samfundsdebattør - bl.a. har hun skrevet et indlæg om DAC’s arbejde i Afghanistan til Kristeligt Dagblad.

Mathilde Frey

Stedfortræder

Mathilde har en kandidatgrad i International Business and Politics fra CBS og flere års erhvervserfaring inden for bistands- og udviklingsområdet.  Bl.a. har Mathilde været ansat i Udenrigsministeriets kontor for Afghanistan og som projektkoordinator i DAC, hvor hun besøgte Afghanistan.

Mette Vestergaard Andersen

Stedfortræder

Mette er uddannet Cand. Scient. San. Publ. (Public Health) med speciale i mødre-dødelighed og svangerskabsomsorg i Etiopien. Mette har bl.a. været udsendt til Ghana  og Etiopien på et primært sundhedsprogram og ansat som projektkoordinator i  DAC 2012-2015, hvor hun to gange har besøgt Afghanistan.

Skriv til os

Uanset om du har spørgsmål eller vil støtte os er du altid velkommen til at kontakte os på telefon eller ved at udfylde kontaktformularen her:​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Firma

Den Danske Afghanistan Komité

CVR: 13788588​

Adresse

Sigbrits Allé  11
2300 København S

Kontakt

Telefon: 81 73 67 27

E-mail: dac@afghan.dk

Følg os på

Facebook
​Instagram

Youtube