​Artikler

​Besværligt slutspil om Afghanistan

Viggo Fischers nyeste blogindlæg findes nu på U-landsnyt.dk. Denne gang handler det om udfordringerne for at skabe varig fred og fremgang i Afghanistan gennem forhandlingerne med Taleban. Læs indlægget her.

​Formand Viggo Fischer fylder 70 år den 22. maj 2013

Læs Politikens omtale af Viggo Fischer og Den Danske Afghanistan Komité i anledningen af Viggos 70 års fødselsdag her.

​Den afghanske udfordring

Læs formand Viggo Fischers seneste blog-indlæg på u-landsnyt.dk om Afghanistans udfordring efter 2014 her.

​DAC i Ugeskrift for Læger

DAC's bestyrelses-suppleant og overlæge Toke Barfoed omtaler sit besøg i Herat i det seneste nummer af Ugeskrift for Læger. Læs artiklen her.

​MSF Berlin interviewer DAC's kommunikations-medarbejder til internt magasin

I forbindelse med deltagelse ved MSF's humanitære konference i Berlin i oktober 2012, afgav DAC's kommunikationsmedarbejder Stine Dechmann et kort interview til MSF's interne magasin. Læs interviewet (s. 13) her.

Viggo Fischer blogger på u-landsnyt.dk

DAC's formand Viggo Fischer er blevet fast blogger på u-landsnyt.dk. I det seneste indlæg kommenterer han Regeringens Afghanistan-plan fra et NGO-perspektiv. Læs blog-indlægget her

DAC-udtalelse om Regeringens nye Afghanistan-strategi

Sammen med andre NGO'er udtaler projektkoordinator Mette Vestergaard Andersen sig på vegne af DAC til altinget.dk om Regeringens nye Afghanistan-strategi. Læs artiklen her.

​"Afghanistan kan lykkes"

"Pessimisterne synes at være i klart overtal, når det drejer sig om vurderingen af Afghanistans fremtid..." skriver formand Viggo Fischer i sin kronik i Kristeligt Dagblad den 5. januar 2013. Kronikken giver derfor et mere positivt indblik i Afghanistans udvikling. Læs kronikken her.

​"Dragerne flyver igen over Herat"

Læs formand Viggo Fischers positive beretning fra sit besøg i Herat bragt i Hviordovre Avis den 2. januar 2012. Artiklen findes her.

​"Rejsen til Afghanistan"

Valby-bladet har interviewet overlæge og stedfortræder i DAC's bestyrelse, Toke Seierøe Barfod, i forbindelse med hans deltages i DAC's projekttilsyn i Herat, oktober 2012. Læs interviewet her.

​"Et andet Afghanistan skabt af kvinder"

Den 9. november 2012 bragte Kristeligt Dagblad en kronik om DAC's arbejde med kvindegrupper skrevet af bestyrelsesmedlem Andrea Rømer Lauritsen. I kronikken beretter Andrea Rømer Lauritsen om succeshistorier som hun med egne øjne har set når hun har besøgt DAC's sundhedsprojket, kvindekollegiet samt sociale sy- og broderiprojekt til gavn for afghanske kvinder. Læs kronikken her.

​DAC's kvindekollegium omtalt i Politiken

Den 26. april 2012 skrev Politikens Anders Jerichow om DAC's kvindekollegium i Herat, og om ildsjælen fru Sajeda der leder kollegiet. Samme dag bragte Politiken et læserbrev af DAC's tidligere medarbejder Palle Maag der handlede om det udviklingspolitiske dilemma som DAC er havnet i. Du kan læse både artilen og læserbrevet her.

​"Afghanistan føler sig ikke parat til at overtage dansk projekt"

Den Cavling-prisvindende fotograf Miriam Dalsgaard fra Politiken havde den 8. april 2012 en stor fotoserie med mødre og børn fra DAC's Baby Well Clinic. Fotoserien blev omtalt på Politikens forside. Se forsiden her.

​"Jeg bliver aldrig vant til at se elendighed" - projektdirektør i DAC, Inge-Lise Aaen

Familie Journalen bragte i juli 2010 et interview med DAC‘s projektdirektør i Herat-provinsen, Inge-Lise Aaen, hvor hun fortæller om et spændende liv med sundhedsarbejde rundt om i verdens brændpunkter, herunder om det risikofyldte, krævende, men også meget givende arbejde, som hun i samarbejde med DAC‘s øvrige personale udfører i Afghanistan. Læs interviewet her.

​Opfølgning på indsamlingen "Vand mod Krig"

Den 10. juli 2010 bragte Politiken en opfølgning på DAC`s og Politikens indsamling "Vand mod krig". Artiklen hedder "Læsernes vand faldt på et tørt sted i Afghanistan" og er skrevet af Keld Broksø som i juni 2010 besøgte Herat sammen med DAC. Derudover har Anders Jerichow, Politikens tovholder for indsamlingen, skrevet om vandprojektet i form af klummen "Hilsen fra en afghansk landsby" d. 19. juli. Læs klummen her.

​Afghanistan blåstempler dansk sygehus

Journalisten Keld Broksø har efter sin deltagelse i DAC`s projekttilsyn i Herat skrevet en artikel om Gozarah Distrikshospital til Udenrigsministeriets avis Udvikling. Læs artiklen her.

​Afghanistan til hverdag

I juni besøgte Kristeligt Dagblads journalist Ulla Poulsen Herat sammen med DAC, hvilket har skabt grundlag for artikelserien "Afghanistan til hverdag". De 10 artikler blev bragt d. 3, 7, 10, 13, 17 og 24. juli 2010. Læs artiklerne "Vi drømmer alle om fred og velstand", "Sundhed kræver viden og veje", "Uden svigermor går det ikke", "Et liv med glimt i øjet", "Ørkenens frodige hemmelighed", "Når hospitalssenge er farligt gods","Forretningen gik nu bedre under Taleban", "En kvinde på vej", "Optimist på Afghanistans vegne" samt "Spillemand i lyst og nød" ved at klikke på

​Dansk sygehus skal være forbillede i Afghanistan

Afghanske myndigheder har kåret DAC`s distriktshospital i Gozarah til modelhospital for resten af Afghanistans 100 distriktshospitaler. Det har Kristeligt Dagblad skrevet en artikel om d. 3. april 2010, som du kan læse her.

​Her dør kvinder, når de giver liv

D. 10 marts 2010 bragte Kristeligt Dagblad denne artikel om jordemoder Mette Opstrups spændende og indtryksrige ophold på DAC`s distrikshospital i Gozarah. Læs hele artiklen her.
(Vi gør opmærksom på at DAC er nævnt ved forkert navn i artiklen, og at Kristeligt Dagblad naturligvis er blevet gjort opmærksom på dette).

​Fanget i Banditistan

Information skriver i denne artikel fra juni 2009 om en af DACs ansatte, den afghanske kirurg Ehrary, som sammen med tre kollegaer blevet kidnappet af en lokal gruppe af Taleban-sympatisører. Læs artiklen her.

​Hjælp til fødende kvinder kan holde krigen på afstand

Hvert år dør mange tusind afghanske kvinder under fødslen. DACs projektdirektør, jordemoder Inge-Lise Aaen, arbejder
for at skabe bedre forhold for fødende kvinder og nedbringe børnedødeligheden i Herat-provinsen i det vestlige Afghanistan. Læs interview af Inge-Lise Aaen fra Tidsskrift for Jordemødre her.

Skriv til os

Uanset om du har spørgsmål eller vil støtte os er du altid velkommen til at kontakte os på telefon eller ved at udfylde kontaktformularen her:​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Firma

Den Danske Afghanistan Komité

CVR: 42659444

Postadresse

Ankermandsvej 7
2650 Hvidovre

Kontakt

Telefon: 28 11 00 12

E-mail: dac@afghan.dk

Bank: Jyske Bank 7418-1101143​

Følg os på

Facebook